Om mig

Maddie heter jag och jag har många års samlad erfarenhet av hundträning och har under alla år hela tiden sett till att fortsätta läsa på om hundars och andra djurs beteende och liv. Jag har varit (och eller är) aktiv inom spår, rapport, viltspår/eftersök jakt(Fågel och småvilt), lydnad, flyball, juniorhandling, HIK och numera tränar jag avancerat specialsök, DW, noseworks, trick och rallylydnad. Jag tävlar inte så ofta längre utan mitt fokus idag är framförallt beteenderelaterat och jag brinner för att arbeta med utmaningar och att stärka relationen mellan människa och djur. Utöver hundkurser har jag en universitetsutbildning i pedagogik och en hel del i friluftsliv och bushcraft. Jag har arbetat inom utbildning i 18 år. Ni kan läsa mer om mina hundrelaterade utbildningar här på sidan (eller nedan om du läser på mobil) jag har min grundutbildning i sbk men har även en del påbyggnader både svenska och internationella.

Jag är dels uppväxt med hund, (fågelhundar, gråhund m.m.) ovanpå det började jag gå ut med och träna grannarnas hundar redan från nio års ålder och sparade via detta pengarna så att jag kunde köpa min helt egna hund. Som tioåring började jag också att träna och tävla och gick också med i Sveriges hundungdom. Min första helt egna hund hade jag lyckats sparat ihop till när jag var tolv och då började jag hänga ordentligt på träningarna även om jag fortsatte att träna och tävla även med andras. Jag började jobba extra och sommarjobba på olika kennlar och fick möta alla möjliga hundar och ägare.

Jag har genom åren fokuserat på så kallade problemhundar dvs där relationen mellan hund och ägare på något sätt är trasig. Det är mitt främsta intresse när det gäller hund och jag tar gärna emot dina frågor.  Jag håller idag inga rena allmänlydnadskurser eftersom mitt intresse ligger mer åt det håll där vi pratar om ”problem” och beteenden som kan upplevas som problematiska i ekipage. Jag har haft hand om jourhundar, så kallade problemhundar, i omgångar och i huset idag bor just nu 2 hundar, 1 kanin och1 katt men vi är jourhem då och då.


Hundutbildningar

Allmänlydnadsinstruktör SBK/SHU

CTDI (Certified Trick Dog instructor

Animal actor certified Evaluator AACE

Nutrition for working dogs IUCT

Clicker for rescues dogs

Hundens beteende SKK

Canine conditioning Fitness coach- Kyra Sundance-

Nosegames for dogs (NUA)

Sience based dog training ( Ian Dunbar)

Inside your Dogs mind (Victoria Stillwell )

Hundsjukvård BLÅ STJÄRNAN

Dogagression and behaviour training (Dunbar dog Behaviour and training academy)

AAT (Animal assisted Therapy)

Feline behaviour and psychology

Communicating with your cat (Cats behaviour and ethology)

För övriga (Icke hund) utbildningar klicka här


KONTAKTA MIG

Jag finns tillgänglig för sidosamarbeten och samtal över hela världen. Om du vill prata om hundträning, hundbeteende eller gå kurs. aktivafyrfotingar(a)gmail.com

Skapa din webbplats med WordPress.com
Kom igång