Doga

Doga

Doga eller hundYoga skapades av Suzi Teitelman 2001 och och har ökat i popularitet i yogagemenskapen. Hon la märke till det redan höga sambandet mellan yogaställningar och hur djur sträcker sig och utvecklade sedan hundanpassad träning. Detta passar hundar väldigt bra

Eftersom hundar är väldigt intuitiva djur. De är medvetna om vårt känslomässiga tillstånd och kan känna ångest och stress du märker det säkert på hur din hund beter sig när du är sjuk eller ledsen.  Många som lär ut doga tror att energin du känner när du utövar yoga direkt kan överföras till din hund.

Precis som man ser att det finns fördelar både mentalt och fysiskt med yoga hos människor, sägs detsamma för utövare av doga. Vissa människor har sagt att denna träningsform gör att de känner sig mer nära sina hundar.

Andra förmåner inkluderar:

  • Förbättra hundens cirkulation
  • Tillhandahållande av motion för skadade eller feta hundar
  • Hjälper till avslappning och stresslindring
  • Fungerar som beteendeterapi
  • Kan lugna hyperaktiva eller oroliga hundar
  • Hjälper till att utveckla impulskontroll

Observera att dessa fördelar  vanligtvis syns över tid, så om din hund inte omedelbart tar till de olika poserna och dogaträningen är det helt normalt. Som vilken typ av träning som helst tar det tid, tålamod och uthållighet. Men med detta i åtanke är det viktigt att notera att varje hund inte kommer att passa för varje pose.

Om inte annat är det en rolig aktivitet att prova minst en gång och det är något som du och din hund kan njuta av tillsammans.