4FOTAFITNESS CCF 1 grunderna

Just nu håller jag en CCF1 Challenge på Instagram. Det är i grund och botten fr att jag vet att det finns alldeles fö rmycket okunskap om fysisk träning hos hund hos vardagshundsägare. CCF1 är ett bra sätt att komma igång ochCCF kan du träna med saker du har hemma eller i skogen.

Fysisk träning är minst lika viktig för din hund som för dig. Bra fysisk hälsa kan höja livslängden, och förebygger skador, artros osv . Alla kan (och bör ) göra det på sin nivå för fitness är bra för alla valpar förbättrar sin koordination, självförtroende och mentala fokus medan den åldrande hunden får jobba på sin styrka och balans. Vältränade hundar är helt enkelt gladare, friskare och lever lyckligare liv. Vi utgår i vår challenge från Do more with your dogs CCF men plockar bort de moment som är tillåtna i USA men vi har en annan syn på här.

Vi pratar om fem områden och i varje område finns det specialövningar som blir till ett helhetligt fitnessprogram men varje del i CCF kan arbetas med för sig.

De områden vi arbetar med är:

Flexibilitet

Balans

styrka

Uthållighet

Koordination

Flexibilitet betyder i detta sammanhang förmågan att röra ex leder i en komplett rörelseom detta förbättras via ex stretching. Styrkan handlar om explosiv förmåga at ex hoppa över ett hinder och alans är hundens förmåga att jämfördela sin vikt för att hålla sig upprätt och stadig. Uthållighet är hundens förmåga att fortsätta vara aktiv länge och ökar uthålligheten, minskar ångest och stress. Den femte är koordination som helt enkelt är förmågan att veta var våra olika kroppsdelar befinner sig, skapa muskelminne och jobba med finmotorik

Alla dessa delar arbetar vi med i vår challenge som pågår från 6;e januari och 15 veckor framåt. Det går att delta enstaka gånger och det går att träna för titeln. Kika in på #4fotafitness på vår instagram ”Aktivafyrfotingar

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s