Sitt betyder …

Det är alltid intressant att höra andra tränare berätta om sin träning.i går pratade vi om hur vi tränar olika i söket .Jag använder bara ”sitt”

Vi tränar extremt mycket sitt och ligg

Han ser det som självklart att lägga till ”stanna” efter ”sitt” om hunden ska stanna kvar. Jag som präglades av SBKs Lennart under 90-talet och fått lära mig gå fortgående utan hund för att göra korrekta vändningar och nästan fått smäll på fingrarna om jag gjort minsta dubbelkommando när vi kollat genom filmer fick nästan rysningar. ”Ja Lennart jag kommer ihåg när du såg mig stint i ögonen och sa ” VAD sysslar du med där.”

Det är så intressant hur olika det kan vara och viktigt att komma ihåg att det är det. För när du går till tre tränare kommer du få tre olika vinklingar. Det betyder inte att någon nödvändigtvis måste vara fel.

Vi tränar ”sitt” och ”ligg” där man inte får gå upp utan ”klar”- kommando medan stanna är något vi gör för moment som utställning eller ställande under gång.

”Sitt” för mig är ett kommando som betyder ”sätt rumpan i marken och rör dig inte förrän jag säger något annat”. För min kollega betydde det inte samma sak. Han tyckte att stanna var det som består att man ska sitta kvar.

Hur gör ni?

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s