Träna på olika platser

Det är alltid bra med mål i sin träning. En del tycker att det viktigaste i livet är att stå på pallen i någon sport andra vill ha lite hemmaaktivering.  Tyvärr har jag genom åren alltför ofta mött på superprisvinnare som sedan inte alls beter sig likadant hemmavid och ägarna förstår inte alls vad som händer.

Det är som att vissa individer blir som klart lysande stjärnor när de kommer in på en plan på klubben eller i hundhallen och något helt annat utanför. Det beror ofta på (något som jag veeet att jag tjatar mig till döds om) att man inte varierar träningsplatserna.

Hur många gånger har vi inte hört ”Ja men jag veeet att lille Pelle kan sitt” och det kan säkert lille Pelle också… hemma i köket, på tomten och i hallen men han har inte fattat att ”sitt” betyder ”sitt” även i parken, vid vägen, på tåget… för ingen har berättat det för honom.

Det ÄR viktigt att träna på mängder av olika platser. Det är bra för hunden och också ibland utmanande att träna på färjeterminalen, i parkeringshus eller på torg. Ställen som låter, luktar och är annorlunda. Självklart ska hunden förstå momenten först och vara säker i en lugn miljö innan och det kan vara så att du får gå tillbaka steg i träningen i den nya miljön men för att stärka er relation och också hundens självkänsla sätt upp tydliga mål med nya miljöer också.


Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s