Varför träna trick?

Det blir allt populärare med trickträningar och tävlingar med hund. I skrivande stund har en trickhundklubb bildats i Sverige. Självklart finns det freestyle och HTM som ju är trick i koordination men titlar får vi ta i AKC eftersom vi bara har inofficiella tävlingar i rena trick än så länge.

Så varför ska vi träna trick? Tjaa förutom att  trickträning kan vara väldigt roligt, så kan det stärka din hunds smidighet, koordination och balans samt förbättra kommunikationen och stärka relationen mellan dig och din hund. 

Som i alla annan träning är det ”att ha roligt” som gäller. Börja därför försiktigt och öva varje trick steg för steg. Se till att hunden får lyckas och ge inte upp för snabbt. Kom ihåg att det är vår uppgift att vara tydlig och förtydliga för hunden vad det är vi önskar. 

Klarar hunden inte av det direkt betyder det inte att hunden gör fel utan med största sannolikhet har du varit otydlig.

 Ibland tar det också ett tag för din favorit att förstå vad du menar så skynda långsamt och låt din hund lyckas på vägen. Ett avancerat trick får du träna stegvis och ibland krävs det en god natts sömn för att polletten ska trilla ned.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s